Třešňový koláč
04.07.2021
Letní sezóna je na pestrost ovoce to nejlepší období. Pokud máte zásobu třešní v lednici, koláč je jasnou volbou, co s nimi ☺️.
Budeme potřebovat:
- 200 g špaldové mouky
- 70 g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
- špetka vanilky - z lusku nebo esence
- 1 lžička prášku do pečiva
- 40 g kokosového oleje
- 300 ml mléka
- 3 vajíčka
- 250 g vypeckovaných třešní
Nejprve si vypeckujeme třešně,potom si vezmeme misku a přidáme do ní mouku, prášek do pečiva a čekankový sirup. Přidáme vanilku, vajíčka a kokosový olej. Zlehka promícháme, abychom zkontrolovali konzistenci. Pak přiléváme mléko. Konzistence by měla být spíše tekutější. Na závěr přidáme třešně a promícháme. Formu na koláč vymažeme trochou kokosového oleje (nebo másla) a vysypeme kokosem. Přemístíme do ní těsto a dáme do trouby. Pečeme na 180°C asi 35 minut.